post-title Lidhja e modemit me fibra optike https://nisatel.al/wp-content/uploads/fibra-optike-e-optimizuar.jpg 2018-08-09 22:05:23 yes no Posted by: Categories: HiTech

Lidhja e modemit me fibra optike

Lidhja e modemit me fibra optike

Lidhja e modemit me rrjetin e fibrave optike. Lidhje Wired.

Nëse po përpiqeni të kuptoni se çfarë është kjo fibër, ju goditni vendin e duhur!

Shumë përdorues të internetit përdorin tela me fije optike për t’u lidhur me internetin, megjithatë, pothuajse askush nuk e di se çfarë është fibra, çfarë është dhe si e transmeton informacionin?

Fibër optike   Kjo është mënyra më e shpejtë në botë për të transferuar të dhëna në Internet. Kabllo optike ka një strukturë të veçantë: përbëhet nga tela të vogla të hollë që janë të ndara nga njëra-tjetra me një shtresë të veçantë.

Çdo postim transmeton dritë, dhe drita, nga ana tjetër, transmeton të dhëna në rrjet. Një kabllo e tillë   mund të transmetojnë në të njëjtën kohë të dhënat e lidhjes në internet, telefonit fiks dhe televizionit.

Prandaj, në rrjetet me fije optike, përdoruesit shpesh kombinojnë të tre shërbimet e ofruesit dhe lidhin numrin e telefonittelevizorrouter   dhe kompjuter   në të njëjtin kabllo me fibra optike.

Lidhja me fibra optike quhet edhe komunikim me fibra optike. Kjo ju lejon të transferoni informacion me ndihmën e rreze lazer, ndërsa të dhënat mund të transferohen lehtësisht për qindra milje.

Komponentët e kabllit, fibrave të vegjël, kanë një diametër shumë të vogël – një mijëth e një inç. Trarët optikë brenda këtyre fibrave mbajnë të dhëna që kalojnë përmes bërthamës së silikonit të çdo fibre.

Me ndihmën e fibrave optike, ju mund të konfiguroni lidhjet jo vetëm të një qyteti të madh, por edhe të vendeve të mëdha, si dhe të kontinenteve. Lidhja në internet midis kontinenteve të Tokës kryhet falë kabllove të mëdha optike të fiksuara në katin e oqeanit.

Internet me fibra optike

Kablli lejon konfiguroni një lidhje me internet me shpejtësi të lartë, e cila është e nevojshme në botën moderne. Tela me fibër optike është mënyra më e mirë për të transmetuar dhe marrë të dhëna nga rrjeti.

  • Fibra optike është një material i qëndrueshëm që ka një nivel shumë të lartë të xhiros. Është kjo karakteristikë që është përgjegjëse për shkallën e lartë të transferimit të të dhënave;
  • Transferimi i sigurt i të dhënave   – përdorimi i fibrave lejon që softueri të zbulojë menjëherë faktin e qasjes së paautorizuar në të dhënat e rrjetit. Qasja në informata nga kriminelët kibernetikë është praktikisht e pamundur;
  • Fibra optike gjithashtu ka një nivel të shkëlqyer mbrojtjeje nga ndërhyrja dhe zvogëlimi i mirë i zhurmës;
  • Ndryshe nga një kabllo me bosht të përbashkët, në sajë të një strukture të veçantë (Figura 2), fibra optike ka disa herë shpejtësinë e transmetimit të të dhënave, sidomos skedarë audio dhe video;
  • Lidhja e fibrave optike ju lejon të organizoni sistemin për një numër opsionesh shtesë, për shembull, për instalimin e një sistemi survejimi video ose pajisjeve të sigurisë.

 

Avantazhi kryesor i një kabllo fibre është se ai mund të lidhë dy objekte që ndodhen në një distancë të madhe nga njëri-tjetri. Kjo është për shkak të faktit se kabllor nuk ka kufizime në gjatësinë e kanaleve.

Leave a Reply

  • ÇERTIFIKATË ISO 18001
  • ÇERTIFIKATË ISO 27001
  • ÇERTIFIKATË 9001
  • ÇERTIFITKATË ISO 14001